Om mig

WIN blacknwhite

Mitt namn är Susanne Andersson, allmänt kallad Sussi, född och uppvuxen i Kristianstad, Skåne. Jag är en inbiten filmnörd och bokmal, speciellt inom genren Skräck/Rysare. Samlar på filmer och tv-serier jag älskar tillräckligt mycket för att se om och om igen. Serierna köper jag dock inte förrän det sista avsnittet spelats in, då jag vill ha den kompletta boxen. Många av mina filmer är skräckfilmer, men min samling innehåller även andra genrer.

Jag samlar också på Stephen Kings böcker, och på filmerna som är gjorda efter dem. Nyligen har jag blivit besatt av att samla föremål med anknytning till Kings berättelser för att fullända min King-samling. Dock inte allt för många. Jag avskyr plotter. Denna nya besatthet gäller även action figurer av mina favoritkaraktärer i skräckfilmer och replicas av föremål de använder sig av. De förgyller min filmsamling.

En annan, kanske lite udda, samling jag har är seriealbumen om Finn & Fiffi från 70 och 80-talet. Den är komplett med de 72 album som översattes till svenska.

Förutom att läsa och snöa in på filmer/tv-serier så älskar jag att skriva och måla. Jag skriver just nu på två manus (ett väldigt gammalt och ett nytt) och fler finns i huvudet för att plockas fram när dessa två är avslutade. Skrivit har jag gjort sedan 10 års åldern och har alltid haft livlig fantasi. Jag har inte blivit publicerad (ännu) eftersom jag inte har färdigställt några manus att skicka iväg till olika förlag. Men det ska bli spännande att se vad framtiden har att erbjuda på den fronten.

Annat onödigt vetande om mig är att jag älskar djur av alla de slag, sommar, sol, värme, sjöar, matlagning, språk och musik. Jag är en drömmare och har många saker jag skulle vilja göra innan jag går vidare till nästa värld. Galna saker som aldrig kommer att bli av (förutom kanske några om jag har tur och råd), men det är kul att drömma om dem. Detta kommer jag att ta upp i ett inlägg så småningom.

Det jag framför allt kommer att skriva om här är böcker, författare och filmer (som namnet ju avslöjar). Mest inom genren Skräck/rysare, men även lite inom andra genrer. Så många boktips och filmtrailers blir det alltså. Ett och annat inlägg om andra ämnen kommer säkert också att smyga sig in här, som t.ex mina galna önskningar, men mest kommer det att handla om böcker och film. Varmt välkommen till Bok&Film.

Alien Vs Predator Chess

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s